Logo dekombinatie.nl
  • Alles

Sterren kijken in Het Buitenland

woensdag 17 januari 20:00 t/m 22:00 uur

Sterren kijken in Het Buitenland: Op zoek naar Orion

Na het daverende succes van vorig jaar organiseert Bergarde Galleries ook dit jaar weer een avond sterren kijken! Op woensdag 17 januari 2018 staat sterrenkijker Willem van Nood met een aantal telescopen in landgoed Het Buitenland. We speuren deze avond naar sterrenbeeld Orion dat vanuit Nederland alleen te zien is tijdens de wintermaanden.

Het sterren kijken wordt georganiseerd naar aanleiding van het "Orion, Down to Earth" project. Een initiatief van Jo Polak.

In het landgoed Het Buitenland zijn negen ‘ruiters’ opgesteld. Al eeuwen lang doen de vierpotige ‘ruiters’ dienst als droogconstructies in de landbouw. De constructie van een ruiter is simpel: drie of vier stokken vormen de poten en daartussen worden de dwarsliggers geplaatst. Gras, vlas, peulvruchten en andere zaadplanten konden er zo in de open lucht op worden gedroogd.

De ruiters in het Landgoed lijken willekeurig te zijn neergezet, maar de plaatsing ervan heeft wel degelijk betekenis. De opstelling is een afspiegeling van het sterrenbeeld Orion, die te herkennen is aan zijn zandloper-vorm.

Prijs: € 5,00 p.p. (inlc. warme chocolademelk)

Tickets: Aanmelding is verplicht. Tickets zijn te koop via de webshop van Bergarde (www.bergarde.com).

De avond kan alleen doorgaan bij helder weer.


deel deze activiteit

Locatie

Bergarde Galleries
Zwijndrecht en Heerjansdam
Het Buitenland 1
2995tp